Alperna – Familjesemester

Det är skönt att röra på sig och vad passar då bättre än att boka en semesterresa till alperna för hela familjen?

En skidresa är verkligen en aktiv semester vilket är perfekt för barn som inte vill sitta stilla. Boka gärna skidresan i god tid för att vara säker på att den inte blir utsåld. När det gäller att hitta familjeanpassade resor finns det en rad researrangörer som har speciellt framtagna paketresor för barnfamiljer. Här ingår oftast en barnmeny på hotellet och många av faciliteterna har speciella barnhörnor där barnen kan rita eller se en film medan föräldrarna lugnt sitter kvar vid bordet och avslutar middagen.

För barn som inte provat skidåkning tidigare finns det skidskolor som man kan anmäla barnen till. Det finns ett stort antal skidskolor som är perfekt lämpade för även de minsta barnen. Barn har oftast bättre balans än vuxna och det är inte ovanligt att barnen lär sig att stå på ett par slalomskidor utan att behöva stödja sig på ett par stavar.

En skidsemester bjuder på mycket frisk luft och härliga aktiviteter i backen för hela familjen. När kvällen kommer kan alla i lugn och ro slå sig ner i hotellets matsal eller närliggande restaurang för att avsluta dagen med en familjemiddag.